Harjoituksissa jatkettiin harjoitustyön tekemistä/suunnittelua/pohdintaa. Sainkin rajattua aiheeni, ja päätin lopullisesti kohderyhmän. Keksin jopa ideoita esityksen ulkonäölle. Hyvä puoli näissä harjoituskäynneissä olikin että olen kuitenkin saanut harjoitustyötäni tehtyä eteenpäin. Nyt tätä blogia kirjoittaessa harjoitustyö on jo valmis ja palautettu.

Lyhyesti työssä olen pyrkinyt esittämään aihetta elämän tarkoitus yleisesti, kuinka tätä on aina pohdittu sekä erilaisia mitä erilaisia näkökulmia aiheesta on ollut. Työn loppupuolella on hieman oman elämän tarkoituksen ja hyvän elämän pohdintaa. Kohderyhmänä olivat lapset noin kuusivuotiaasta eteenpäin. Esitystä voi aikuinen ja lapsi katsoa yhdessä ja keskustella. Esityksen sanoma kehottaa ainakin miettimään kysymystä ja ehkä löytämään oma vastaus.

Tekijänä työssä näyn ehkä siten että vaikka osa elämän tarkoituksen pohdinnasta on sellaista yleistä kyselemistä, niin ehkä omakin ajatusmaailma näkyy työstä ilmi. Enemmänkin olisi voinut näkyä. Alunperin suunnittelin esitykseen paljon kuvia, mutta niitä minulla ei ollut, ja olisi vienyt tuhottomasti aikaa alkaa piirtämään itse niitä. Onneksi saimme harjoitustyössä käyttää työssä internetistä löytyvää kuvamateriaalia. Työhän ei ole julkinen, mutta silti hieman tuntuu väärältä käyttää toisten kuvia. No se kuvien etsiminen olikin työn hankalin vaihe, etsiä Googlella kuvia eikä tiedä hakusanoja. Satojen kuvien seasta sain kuitenkin valittua melko hyvin sain esitykseen teemaan sopivat kuvat. Tietysti itsetehdyt kuvat olisivat olleet esityksen ja teeman yhtenäisyyden kannalta paras ratkaisu.

Työ toimii mielestäni kokonaisuutena hyvin. Esityksen tarinalla on alku ja loppu. Teema pysyy samanlaisena koko työn ajan. Työn teema oli olla kirjan/lastenkirjan näköinen vaaleahko tausta jossa värikkäitä kuvia, selkeä fontti. Kirjamainen teema tarkoittaa esitys menee sivu sivulta alusta loppuun. Sivun yläreunassa on ensin otsikko jossa dian aihe ja alareunassa teksiä joka alustaa ja kertoo asiaa. Dian keskellä kuva ja lisää tekstiä dian aiheesta. Animaatiot piristävät ja kertovat lisää asiasta.