No joo, harjoitustyön suunnitelmaa/hahmottelua varten kerättyä asiaa tällä kertaa.

Erilaisista näkemyksistä ainakin mielenkiintoisimmalta vaikuttavat filosofinen ja ehkäpä humoristinen näkökulma, mutta onhan tuossa muitakin näkökulmia joita voisi käyttää, pitää perehtyä. Vaikea näistä on suunnitella. Miten tällaisesta aiheesta voi tehdä esityksen, tämän aiheen miettiminen kun vaan on niin turhaa.

Perussanomia voisivat olla lauseet joita aina esitetään tämän aiheen yhteydessä kuten esim. että selitystä on mietitty jo satoja vuosia eikä kukaan ole saanut kaikkia tyydyttävää vastausta kysymykseen. Jokainen voi uskoa omalla tavalla eivätkä kenenkään käsitykset ole toista huonompia. Wikipediassa oli hyvä lista joista voisi ottaa esitykseen pohdittavaksi lauseita:  Esim. Elää kunnes kuolee, ilman mitään erityisempää tarkoitusta; elämällä ei ole muuta merkitystä kuin sille antamamme. Tai sitten vain voi nauttia elämästä ja/tai tehdä elämä merkitykselliseksi hyvä

 

Harjoitustyön hahmotelmaa: muotokielessä ja väreissä ajattelin kokeilla jotain tyylikkään väristä juttua, liika väri ja kirjavuus ei oikein sovi aiheeseen. Kerronta aika vähällä tekstillä, ehkä yksittäisiä lauseita. Kuvia en ala vielä miettimään ne löytyvät sitten tarpeen mukaan. Esityksellä voisi kertoa ainakin sen miten tämän asian pohtiminen ei kannata ainakaan syvällisesti koska tähän kysymykseen ei ole vastauksia. Tai jos joku jonkun vastauksen/selityksen elämälle pitäisi löytää, niin jokaisella se on erilainen.